27 Aralık 2009 Pazar

Yeni Yıla Girerken


Yeni yıla girerken yukarıda olacağım demeyi çok isterdim ama maalesef yurtta kalıp finallere çalışacağım.Yarın başlıyor ve 2 hafta sürüyor finaller.Zaten ondandır blog'a kaç zamandır yazı da yazamıyorum.Rico paşa tenezzül edip arada bir girerse blogda boş durmamış olur belki.Şimdiden tüm alessio26 takipçilerine mutlu yıllar diliyorum.Yeni yılınız bol gollü geçer inşallah...

17 Aralık 2009 Perşembe

Cerci Şov

CSKA Sofia 0-3 ASRoma
Alessio Cerci '45
Alessio Cerci '52
Scardina ' 89

Emin adımlarla geliyor Cerci as takıma...

Ce Ronaldo Biyografisi

Kapak resmine de bir bakın.Ben piçim diye bağırıyor.Ya da bana hep öyle geliyor bu adam.Bir 10 sene sonra çıkarılsa neyse de şimdi hiç lüzumu olmayan bir kitap olmuş bence.Real'in sönen yıldızlarından biri olursa hiç bir anlamı kalmaz kitabın.Bende Iniesta'nın mı yazsam ne...

14 Aralık 2009 Pazartesi

Blog Tavsiyesi


Türkiye'dir Galatasaray blogun adı.Galatasaray Formaları'nda gördüm ilk olarak blogu.Çok güzel forma tasarımları yer almakta blog'da.Küçükken ben paintte çizerdim öyle kendimce aklıma gelen hemen hemen her takımın hayali formalarını.Bu çizimler daha da ustaca tabi.Tasarımların devamını şimdiden bekliyorum bile.

Euro 2012


Carlos'a Tören Mi?


Bu ülkede ne gibi futbolcular kulüplerine ettikleri hizmetlerden sonra adeta kovulurcasına yollandılar takımlarından.Galatasaray'ından Fenerbahçe'sine her takım yapmıştır bu vefasızlığı.Gel gelelim bizim Roberto Carlos kaçar gibi ülkesine döneceği yetmiyormuş gibi gitmeden bir veda partisi gibi bir şey yapılacakmış kulüp tarafından kendisine.Adam erkenden gidebilmek için sarı kart görüp cezalı duruma bile düştü.Ama sırf isminin büyüklüğünden dolayı gördüğü muameleye bak.Futbolun adaleti saha dışında da yok galiba...

12 Aralık 2009 Cumartesi

Sonunda 3 Puan


Ödüm koptu yine son dakikada vereceğiz diye maçı.Biz bu defans anlayışıyla bu sene rahat maç izlemeyiz bu kesin.Ama ileridekiler böyle oynarsa genelde yediğimizden fazlasını atarız o da kesin.Gel gelelim o aptal ofsayt kararları yüzünden puan kaybetseydik bugün o zaman çıldırırdım işte.Necati'nin direkten dönen pozisyonu ve 2. golden önceki pozisyon kabak gibi ofsayt.Allah kurtardı çobanı.Bir de Kewell la ilgili bir kaç şey yazacağım.Kalıp kalmayacağım belli değil daha demiş.Tamam sana bu ülkede dayak atılıyo Yalçın gibiler yüzünden,tamam sana penaltı değil korner bile verilmiyor ama ne olur kal be Kewell.Gerçekten kaptan olacak adamsın şu takıma...

Mister Zenit'te


Spalletti Zenit'le 3 yıllık sözleşme imzaladı.4-6-0 'ın profesörüdür bence kendisi.Roma'daki son senesi hariç oynattığı futbol İtalyan futbolunun aksine göze hoş gelen bir futboldu.Ligde kafa tutamadı büyüklere ama İtalya kupasında finalin abonesi olmuştu.Zenit'te de aynı sistemi dener mi bilemiyorum.Önümüzdeki sezon daha bir yakından takip edeceğim Zenit'i onu biliyorum.

11 Aralık 2009 Cuma

Ashton Bıraktı


Henüz 26 yaşında ayak bileği kırıldığından futbolu bıraktığını açıklamış Dean Ashton.West Ham'da iyi bir çıkış yakalayan golcü oyuncu 54 maçta 19 gol atmıştı.İngiltere milli takımında kendisini sakatlayan Shaun Wright Philips'e dava açacağıda söyleniyor.Yazık olmuş gerçekten ama çük adam'ında onu bilerek sakatladığını düşünmüyorum açıkçası.

Roller Değişirse

Francesco Totti&Angelo Gigli

Kelepçe Fantezisi


Vatan gazetesi yazmış "kelepçeli seks skandalı"diye.Olayın kahramanları Kazım ve Vederson.Sırf başlığı okusam ve Fenerbahçe'yle ilgili deseler Kazım ve Santos derdim.Otel odasında alem yapmış beyler sonrada kelepçeleride odada unutmuşlar.Daum ilk başta yalanlamış olanları ancak devamında olaylar doğruymuş,gerekli cezalar verilecek demiş.Ardından ben öyle demedim demiş.Fenerli oyunculara bir haller oluyor ama hadi bakalım.Ya verilecek cezalar takımı adam edecek ya da yönetimden oyuncusuna kadar derin bir yapılanma olacak Fenerbahçe'de bu gidişle.3 senenin ilkinde patlamak tüm dengeleri bozar.Bu sefer geri dönüşü de olmaz Aziz Yıldırım için.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Devam Eden 8'li

ManU,CSKA,Bordeaux,Bayern Münih,Real Madrid,Milan,Chelsea,Porto yola devam eden takımlar oldu.Juventus,Wolfsburg,Marsilya,Atletico Madrid ise Avrupa Liginden devam edicek.

7 Aralık 2009 Pazartesi

Giden Her 3 Puanın Ardından...

İlk yarı 1,ikinci yarı 0.Son 3 maçlık Sami Yen tarifemiz.3 maçta birbirinin kopyası hem sonuç olarak hem oyun olarak.4-2-3-1 ya da 4-3-2-1 oynatıyor Frank Rijkaard takıma.Ama izlediğin zaman takım hiç bir zevk vermiyor insana.Çünkü oyuncular durarak oynuyor bu sistemi.Örneğin top ortasaha yuvarlağının oralarda Mehmet Topal'da.Pas atacak adam arıyor ama herkes kendini marke eden adamla ve durarak.O da mecbur geri dönmek sorunda kalıyor.Bu yüzdendir ki Galatasaray 90 dakikanın 30 dakikası kendi saha alanında pas yapıyor.Bunlar hazırlık pasları falan değil.Gayet ilerisinin hazırlanmamasından kaynaklanan paslar.
Bir de Nonda'nın orta sahaya gelip top alma meselesi var milleti ağzında.Nonda'nın o davranışı 2 şeyi kanıtlıyor bize.Birincisi;demek ki Nonda'ya top gitmiyor ki o da gelip top alma gereği duyuyor.İkincisi ve en önemlisi de başta değindiğim olay;kendisini marke eden adamdan ve pozisyon bölgesinden ayrılıp pas alabilen tek adam Nonda.Diğerleri maalesef topu ayaklarına bekliyor.Orta sahada savunma yaparken bir hareketlilik var tamam ama atağa çıkarken kimse boşa çıkıp top almıyor.Bunu biraz yapan Keita da maalesef tercih edilmiyor Fenerbahçe maçından beri.

Dediğim gibi bu takım neredeyse 30 dakika geri sahada pas yapıyor.Daha doğrusu yapmaya çalışıyor.Çünkü defanstaki adamlarımızın ve kalecinin teknik yetenekleri ortada.Biraz önde pres yapan takım çok rahat hataya zorluyor.Belki sırf bu yüzden Gökhan Zan iyileşse bile oraya iyi bir adam alana kadar Servet'in partneri Mehmet Topal olmalı.Gökhan Zan'dan kötü olacağını tahmin etmiyorum.

Sonuç olarak bu mevcut kadro 4-4-2,4-5-1,4-3-3,4-6-0 fark etmez hepsini oynayabilecek yetenekte.Esas önemli olan durarak değil hareketli futbol oynamak.Belki şu an 4.'yüz ama arada 2 puan fark ve 3 takım var.Düşündüğüm gibi oynarsa Galatasaray hala açık ara şampiyonluğun en büyük favorisi bence.Ama şu an ki futbolla sezon sonuna baktığımda;yine şampiyonlar ligine hasret kalabiliriz.

3 Aralık 2009 Perşembe

Efsane Forma

Napolili defanslar Cannavaro,Rinaudo ve Contini eski formalarla poz vermişler. Napoli ve eski forma deyince tabikide Maradona gelir akla ilk.Hatta açık mavi herhangi bir şeyin üzerinde Mars yazısı yazsa bile...

Yok Bir Başka Demirören


Avrupa'nın önde gelen bir kaç kulübü güya İsmail Köybaşı'na talipmiş.Yıldırım Demirören de havasını atmış tabi.Yaa gördünüz mü şimdi nasıl bir futbolcu aldığımızı demiş.Ve eklemiş:10 milyon euro getiren İsmail'i alır demiş.Çok zor be.Yok çünkü dünyada ikinci bir Demirören.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Yaşasın Yeni Kaptan

Şenol Güneş gelir gelmez aklı başında bir kararla başlamış işine.Trabzon'da Song varken kaptanlık diğerlerinin neyine.2.kaptan Umut,3. kaptanda Selçuk olmuş.