31 Mart 2010 Çarşamba

Emirates'de Ping Pong(!)


Hayatımda izlediğim en zevkli, en heyecanlı, en hareketli, en hızlı ve en zevk veren maçtı; Arsenal-Barcelona maçı. Topun diğer yarı sahaya bu kadar hızlı taşındığı bir maç hatırlamıyorum. Adeta ping pong oynuyorlarmış havası verdi bana. Tabi her anında ping pong gidi değildi. Bazen Barcelona bazen Arsenal oyunun hakimiydi ve karşı takımın yarı sahasında etkiliydi. Barcelona her zamanki gibi topla oynamada üstündü. İbrahimovic kendisine atılan 2 mükemmel uzun topun hakkını verince 2-0 oldu sonuç.


2-0 dan sonra Barcelona biraz dağaldı ve Arsenal üstünlüğü sağladı Walcott'un girmesiyle gelen gol Arsenal'i daha da heveslendirdi. Ceza sahasında (bana göre) Fabregas'ın ayağı Puyol'un ayağına takıldı ve yere düştü. Hakem penaltıyı verdi ve kırmızıyı gösterdi Puyol'a. Penaltıyı Fabregas kullandı öyle gereksizce abandı ki zaten sakat sakat oynadığı maçta sakatlığı nüksetti ve son 5-6 dakikayı seke seke tamamladı. Fabregas'ın Barcelona'dan yetiştiğini bilmesem herhalde çok büyük bir nefreti falan var zannederdim. Sabri Ugan'da maçın temposuna dayanamayarak bir ara Barsenal gibisinden bir şeyler söyledi. Ama nefes nefese kaldı adamcağız. Rövanşta Pique ve Puyol'dan yoksun çıkacak sahaya Barcelona. Bildiğim kadarıyla Marquez de sakat. Bekleyip göreceğiz neler olacağını. Bu arada ilk yarının sadece son 10 dakikasını izledim ve bu kadar büyük zevk aldım bunu da belirteyim.

Yıldırım Demirören


Demekki itici insan her yaşında itici oluyormuş.

amoRoma #8

Bu seriye bir şeyler eklemeyeli bayağı olmuştu.Kızlar, Roma'nın Inter zaferi sonrasında antrenman tesislerine akın eden taraftarlardan.İlk resimde de Big Luca gibi yapıyorlar herhalde.

30 Mart 2010 Salı

Köpek & Maradona


Resimde görülen cins bir köpek Maradona'yı üst dudağından ısırmış ve ameliyata almışlar Diego'yu. Yani üst duduş almış Diego'dan "Geniş Aile" tabiriyle. Köpekte tam domuşuk bir köpekmiş yani. Haber değeri taşımasa da şu üst duduş ayrıntısı yüzünden yazasım geldi.

29 Mart 2010 Pazartesi

Francesco&Antonello

Francesco Totti&Antonello Venditti

Biri maçta attığı gollerle,diğeri maçtan önce ve sonra çalan Roma şarkılarıyla tribünleri inletiyor.Dinlemeyenler için Grazie Roma ve Roma Roma .

27 Mart 2010 Cumartesi

ASRoma 2-1 Inter


Seri A'nın yeniden başladığı gündür.Ranieri'nin peri masalı masal olmaktan çıktı artık.2 sene önceside dahil şampiyonluk konusunda hiç bu kadar umutlanmamıştım.Hakemlerin Inter'e hediyes ofsayt gole rağmen 3 puanı söküp aldık Inter'den.Tüm oyuncular çok istedi ama benim gözümde 1 tanesi çok farklı oynuyor sürekli:David Pizarro.Hem ofans hem defans yapabilen belki de 2. en iyi futbolcu(1. Iniesta derim her zaman).Totti'nin yokluğunda takımı inanılmaz organize etti.Bu gece mutlu bitti.Devamı yarın Fener'e inşallah.

Sene sonu aynı pozun ön sırada kupalısı...

6-0'ın Cezası


İBB geçen sene Sivas'a deplasmanda yaptığının aynısını Bursa'ya yaptı. Tabi bu Bursayı şampiyonluktan edecek midir bilinmez. Derbiden önce Bursa'nın puan kaybetmesi takımı biraz daha ateşleyebilir. Şayet bugün Bursa kazansaydı -ki ben kaybetmesine şaşırdım- derbinin sonucunu beklemesine gerek bile kalmayacaktı. İlk yarıdaki 6-0'lık hezimetin öcünü almış oldu İBB bir nevi. Şimdilik tek maçlık bir kayıp olarak görünse de sezon sonunda belki şampiyonluğu kaybedildiği maç olarak anılabilir bu maç.


26 Mart 2010 Cuma

Kader Haftası


Hem Galatasaray'ın hem Roma'nın kaderi bu haftasonu belli olacak gibi. Sami Yen'de Galatasaray-Fenerbahçe,Olimpico'da Roma-Inter maçları oynanacak.Galatasaray'a beraberlik bile yaramıyor gibi.Zira Bursa İBB'yi de yenerse alıp başını gider.Ki bu maça sadece şampiyonluk açısından bakmakta yanlış.Öyle ya da böyle Fenerbahçe yenilmeli bu hafta Sami Yen'de.Onun stresi de vize stresine eklendi tabi şimdiden.Yenersek bu hafta bütün sınavlara cesaret'i giyip gideceğim.
Bir de Seri A var tabi.Roma bu maçı alırsa lig yeniden başlayacak.Ranieri'nin peri masalı ya son bulacak ya da mutlu sonla biticek.İnanıyorum ki bu hafta Inter'i yenersek o kelimelere dökerken bile çekinerek yazdığım şampiyonluk 10 yıl aradan sonra kazanılacak.

İki maçın aynı gün olmaması da ayrı bir güzellik.Cumartesi Roma'yla,Pazar da Galatasaray'la güler yüzüm inşallah...

25 Mart 2010 Perşembe

Derbide Siyah Forma


Özhan Canaydın'ın ölümü nedeniyle Galatasaray, derbide siyah forma giymek istediğini federasyona bildirmiş. Bakalım ne sonuç çıkacak. Daha önce 2003'te Bingöl depreminden sonra bir Trabzon maçında da siyah bir forma giyilmiş. Alessio, Özhan Canaydın ile ilgili bir şey yazmamış, bu vesileyle ona da bir kez daha "Mekanın cennet olsun" diyelim.

Ara&Yeni İmza

Vize temposuna girdim gireli hiç birşey yazamıyorum bloga. Bu yüzden bayağı bir boşladım. Telafi olarak yeni bir yazar katarak kadromuza devam edeceğiz alessio26'ya. S.Dyrn kuzen kontenjanından 2. kişi olarak aramıza katıldı. Beklentiler büyük kendisinden. Adaptasyon sürecini en kısa sürede atlatması dileğiyle...

16 Mart 2010 Salı

A2 Derbisi


Yarın saat 13.30'da Galatasaray ve Beşiktaş A2 takımları bu sezon 4.kez karşı karşıya gelecekler. Ligin bitimine 8 hafta var ve Galatasaray 53 puanla lider durumda. Beşiktaş ise 52 puanla 2. sırada. 3.Fenerbahçe ise 43 puanda.Galatasaray alırsa büyük avantaj sağlar.Beşiktaş alırsa lig iki takım içinde yeniden başlamış gibi olur. Sergen Yalçın yönetiminde sezona başlamıştı Beşiktaş A2 takımı ve fırtına gibide başlamıştı. Ardından Sergen görevi bıraktı ve tam 6 hafta galibiyet yüzü göremedi.Bu arada da Galatasaray öne geçmeyi başardı. Galatasaray'ın İ.B.B. ile oynadığı maçta stattaydım ve Galatasaray'da futbol adına hiçbir şey görememiştim. Berkin Arslan ve Cem Sultan'ın bireysel gayretleri dışında.Bakalım yarınki maçta neler değişecek. Maç yayını ile ilgili resmi sitede bir yazı göremedim ancak GSTV maçları canlı veriyor diye biliyorum.Yine verirse kaçırmamak lazım

Linderoth Bıraktı

Bizdeki kariyerinin büyük bir çoğunluğu yukarıdaki gibi geçsede sevmiştik seni.Serin kanlı duruşun Ergün Penbe'yi hatırlattı bize.Ne diyelim bu bile yetti belki.Kısmet değilmiş demekten başka bir şey kalmıyor geriye...
1996-1998
1998-2001
2001-2004
2004-2007
2007-2010
Elfsborg
Stabæk
Everton
Copenhagen
Galatasaray
57 (4)
68 (9)
40 (0)
82 (4)
25 (1)

14 Mart 2010 Pazar

Kral Adayları

Wayne Rooney(ManU)-25 gol
Didier Drogba(Chelsea)-21 gol
Di Natale(Udinese)-19 gol
Messi(Barcelona)-22 gol
*Suarez(Ajax)-27 gol

*En gollü lig Hollanda ya bakmayı da unutmuşum.Okis58x'e teşekkürler ilave için.

İyi Tatiller


Futbolun birleştirici özelliğinden dolayı hep istemişimdir Diyarbakırspor'un Süper Lig'de olmasını.O şehirdeki insanlar futbol sayesinde diğer siyasi ve etnik çatışmalardan uzak dururlar diye düşüyordum.Ama şiddet,çatışma o kadar işlemiş ki oraya futbola da yansıttılar onu.Geçen hafta Bursa maçı,şimdi de İBB.İyi bir tatili haketti Diyarbakırspor.Emeği geçen herkese helal olsun...

"(4) bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar."

4 Buçuk Ay Sonra

Büyük ihtimal bu akşamki maç kadrosunda olacak Milan Baros.O kanı bozuk Baros'u sakatladığından bugüne tam 4 buçuk ay geçmiş.Tek dileğim Sami Yen'deki maçta intikamını alması 3 hafta sonra.

12 Mart 2010 Cuma

Çok Mu Şey İstiyorum?

Resme tıklayarak biraz daha büyük hallerini görebilirsiniz.Hepsi çok güzel de 6 ,10 ve son sıradaki atkıları gerçekten istiyorum.

Londra&Arda

Resim Londra'daki bir mağazadan.Türk milli takımına ve Arda'ya özel bir köşe hazırlamışlar.Bizim ürünler her ne kadar kötü gelse de bana, yurt dışında bir yerde böyle bir şey yapılması çok hoş.Türkiye'nin her yerinde Celtic,Valencia,Juventus gibi takımların ürünleri istisnasız bulunuyor.Bizim takımlarımızın da yabancı ülkelerde bu şekilde ürünlerinin satılması maddi boyutunu geçtim tanıtım olarak bile büyük katkı sağlar.

10 Mart 2010 Çarşamba

Çifte Yorum


Geçen Eskişehir-Galatasaray maçından sonra yazacaktım konuyla ilgili bir şeyler ama unutmuşum.Şimdi aklıma geldi tekrardan.Digiturk yüksek bedelli yayın ihalesinden sonra abone sayısını arttırabilmek için yeniliklere gideceğini daha o zaman duyurmuştu.İlk olarak Erman Toroğlu'nu sepetlediler mesela.Diğer bir yenilik ise maçları 2 sunucunun anlatmasıydı.İlk farkettiğimde kanal değişmiş ya da izlediğim maç bitmiş te başka maça geçmişim gibi düşünmüştüm.Bir kaç maç sonra o sesin arada değişmesine de alıştım.Ama değişen bir şey de sunucuların maç anlatış şekli olmuş ki bu çileden çıkartıyor insanı bazen.Sanki orada konuşan 2 kişi sunucu değilde yorumcu gibi olmuş.Sürekli teknik yorumlar,5 dakika sonra;bakın bizim de az önce dediğimiz gibi ile başlayan cümleler 90 dakika boyunca hiç bitmiyor.Ben şahsen hiç sevmedim.Dikkatimi dağıtıyor maçı izlerken.İlla bir yenilik yapacaklarsa alsınlar Murat Kosova'yı Ercan Taner'i kadrolarına.O zaman tadından yenmez bu lig maçları.

9 Mart 2010 Salı

Monaco'dan Sonra Roma


F1'in patronu Bernie Ecclestone Roma'nın 2013 te takvime gireceğini açıklamış.Yarış Pist yerine Monaco'daki gibi sokaklarda olacakmış.Collesium'un çevresinde şöyle 50-60 turluk bir yarışın tadından yenmezdi doğrusu.Hem izleyenler hemde pilotlar için.Pilot olsam arada sağa çekesim bile gelebilirdi.

Bolu Arası

*Sanat bu kıymalı yoğurtlu gözleme sanat!

Bu haftasonu ömrümdeki en güzel günleri geçirmek üzere Bolu'ya gittim.Haliyle maçlardan falan bihaberdim.Roma Milan'la 0-0 berabere kalmış.Inter'ın de puan kaybettiği haftada 3 puan mükemmel olurdu ama beraberlikte iyi skor tabi.Hem Napoli hem Milan gibi ardarda 2 maçta yenilmemek sevindirici.Şansıma Galatasaray maçı Pazartesiydi.Yani izleyebildim.Ne kazandım,bir kaç sinir katsayısı daha.Dakika 43'te o golü vererek hakem maçın kaderini tamamen değiştirdi hakem.Koray'a dün elle oynamak serbestti herhalde.Bize verilen penaltı penaltı değilmiş.Tamam da maç zaten olmuş 2-0.Versen ne olur vermesen ne olur.Sonuç olarak 3 puan gitti ve fark 2 ye indi.Şimdi Ankaragücü-Trabzon-Fenerbahçe maçları var.En iyi ihtimal tabi ki 9 puan.Ama en kötü ihtimal de Ankaragücü galibiyeti ve Trabzon,Fener maçı beraberlikleri olmalı.Bundan daha kötüsü şampiyonluğu alır götürür bizden.

2 Mart 2010 Salı

Alemin Kralı Geliyoor..!

4 Mart 2010 Perşembe günü 13:30'da Başkan Adnan Polat, Tugay Kerimoğlu ve Fatih Terim'in de katılımıyla bir basın toplantısı ve imza töreni düzenlenecektir.

Galatasaray Spor Kulübü

1 Mart 2010 Pazartesi

Aslantepe'den




Neyin Izdırabı?


Kayserililer hala Galatasaray'a veryansın ediyorlar Ali Turan davası için.Bütün hafta Beşiktaş'ı yeneceğiz diye açıklamalar geldi.Sonunda Beşiktaş bir güzel gezdirdi koruyu.Gündem değiştirecekler ya laf döndü dolaştı yine Galatasaray'a ve Ali Turan'a geldi.Onursal başkanları Mehmet Özhaseki "İntikam alacağız." demiş.Nah alırsın.En fazla Beşiktaş'a yaptığın gibi 3 kuruş fazla parayı görünce anlaşmandan vazgeçip Fener'e satarsın bir adamını.Sanki o transferde yaptıkları çok etikmiş gibi Galatasaray'a bok atıyorlar.Lig bitene kadar her puan kaybettiğinde Kayseri adres belli artık bunlarda.

Nam-ı Diğer Ramis


Sevmiyorum böyle sakatlıkları izlemeyi normalde.Ama 2 takımın da oyuncuların verdiği tepkiler çok dikkatimi çekti.Çok yazık oldu Ramsey'e.6-8 ay gibi bir süre oynayamayacağı söyleniyor.Toparlanması bayağı bir uzun sürecek.