15 Ocak 2009 Perşembe

Barselona Barselona


Woody Allen’in yönetmenliğini yaptığı, komedi- müzikal dalında altın küre ödülü alan Barselona Barselona geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Filmde baş rolleri Scarlett Johansson,Javier Bardem,Rebecca Hall ve Penelope Cruz paylaşıyor.


KONUSU:

Vicky ve Cristina isimli iki Amerikalı kadın, İspanya’ya geldiklerinde kendilerini nasıl bir yazın beklediğinden habersizdirler. İki genç kadın, Barselona’da tanınmış bir sanatçı ve onun güzeller güzeli ancak dengesiz eski eşi ile tanışırlar. Vicky evlenmek üzere olan biridir. Cristina ise aşk konusunda değişik fikirlere sahip,özgür ruhlu birisidir.Şüphesiz Vicky ve Cristina ressam Juan Antonio ve karısı ile tanışınca sıra dışı bir tatil geçireceklerdir.


HAYAL KIRIKLIĞI:

Scarlett Johanson’u cesur rollerde görmeye alışığız. Bu zamana kadar oynadığı rollerin üstesinden gelen de biri. Fakat bu filmde Scarlet’te bir şeyler eksik. Yine oldukça cesur bir karakter yalnız Scarett bu defa ruhunu bu role verememiş gibi.Woody Allen’ın diğer filmlerine baktığımız zaman çok daha etkileyici yapıtlar görüyoruz fakat Barselona Barselona tam bir hayal kırıklığı.Filmde iyi diyebileceğim şey müzikler , iyi diyebileceğim tek kişi ise Penelope Cruz. Scarlett’in aksine karaktere ruhunu vermiş. Dengesizliği ve tabii ki çekiciliği ile göz dolduruyor.Tavsiyem büyük beklentiler içerisinde filmi izlemeyin.


elf dyrn

Hiç yorum yok: