23 Şubat 2009 Pazartesi

Derin Darbe

Kocaeli tarafından bakılırsa onlar için belkide süpriz olmayan bir sonuçtu bu, ilk yarıda sırasıyla Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ellerinden kaçırmışlardı hemde öne geçen taraf onlar olmasına rağmen. Farklı bir taktik uyguladılar bu sefer geriye düşüp maçı aldılar :)

Bazı şeyler için çok geç olabiliyor. Bunları geçen 2 senede gördük birincisi, Lorant'ın yarım sezonda Erciyes'i ligin altına demir attırmıştı fakat Bület Korkmaz'ı getirmek için çok geç kaldı ve son maçta küme düştüler ikinci yarının en iyi takımı olmalarına rağmen. Geçen senede yine Lorant Kasımpaşa'yı aynı duruma düşürdü son haftalarda getirilen Uğur Tütüneker her ne kadar iyi futbolla kurtarmaya çalışsa bile çok geçti. Bu sene ise Kocaeli için aynı seneryo tekrarlandı. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kuzenimle birlikte bir Sakarya sempatizanıyız. Bunda kuzenimin orada okuması ve 1-2 sene öncesine kadar Sakarya altyapısında oynamasının büyük payı var. Her ne kadar iki takım ezeli rakip olsa da Kocaeli'nin ligde kalmasını çok istiyorum fakat dediğim gibi bazı şeyler için geç olabiliyor ve bir kaç sene önceki senaryolar tekrarlanabilir Kocaeli açısından. Belediye klüpleri ligde olması yerine bu iki taraftar desteği kuvvetli takımın Süper Lige çıkması önemli.

Galatasaray tarafında ise suçlu kim sorusu geliyor direk akıllara. Geçen sene hocasız bu şampiyon olan takım bu değilmi, Skibbe'yi her ne kadar eleştirselerde her ne kadar kötü taktik veriyor deselerde gerçek olan oyuncuların maç seçmesi ve lakayit oynaması maç 1-2'ken Barış'ın lakayit haraketi ve skorun 1-3 olması maçın ilk yarısı yürüyerek oynama. Kocaeli'li futbolcuların arkasından bakma. 3 gün önce Uefa maçında taktiği veren Skibbe değilmi burada da öyle değilmi oynamayan kim, futbolcular. Sorun ne yönetimde ne Skibbe'de sorun kafasına göre takılan futbolcularda Lincoln o kadar eleştiriliyor gönderilsin diyor ama onlardan önce gönderilcek isim ve isimler takımın göz bebekleri olan yere göğe sindiremeyen futbolcuların arkadaş sohpeti arasında "ben Fenerbahçe'de de oynarım ne olacak" gibi konuşan amatör ruhlu Türkiye'de çok bir şey ıspatlamış gibi sadece Avrupa Kupa'sı maçları oynayan futbolcularda suç.

Hiç yorum yok: