17 Mayıs 2009 Pazar

Tesadüf Açıklaması


Ben G.Saray’ın UEFA kupasıyla ilgili ‘tesadüf’ tabirini kullandım ama bu yanlış anlaşıldı. Tesadüf derken... Bakın G.Saray şampiyon olmuş... Peki soruyorum size bunu kazanca döndürebildi mi? Hayır. Çünkü böyle bir başarıya kulüp hazırlıklı değildi. Olsaydı, tecrübeli olsaydı ertesi sene bütün kombineleri satardı.
Sonra 100 bin forma satıyorsa 300 bin satardı. Örneğin Fener’in şimdi yaptığı gelir kalemlerini hemen harekete geçirirdi. Kimsenin beklemediği, beklenmeyen bir şey olduğu için bunun adı tesadüftü. Yoksa onu yenmiş, bunu yenmiş... Bunu inkar edebilir misiniz? Kimse o galibiyetleri inkar edemez.
Ama geldiği noktada hiçbir hazırlığı olmadığı için o kupayla hiçbir kazancı olmadı. Sadece sen kupayı getirdin, koydun oraya. Hiç kazanç sağlayamadı, En azından UEFA kupası 50-100 milyon dolar gelir getirmeliydi, kulübe dönüşümü böyle olmalıydı. Bu başarı sağlam temeller üzerine oturmadığı sonra ortaya çıktı. O sağlam olması gereken temel F.Bahçe’de var. Hem de fazlasıyla. 2000’de G.Saray o kupayı alırken neydi ortalama bütçesi 30 milyon dolar, bu en az o kupayla 50-100 milyon dolar olmalıydı. F.Bahçe bu konuda hazırlıklı? O duruma düşmez.

*neye hazırlıklı allah aşkına!Demezler mi adama daha ülkendeki kupayı alamıyorsun UEFA'yı nasıl alıcan diye...

Hiç yorum yok: