30 Haziran 2009 Salı

Tiziano Ferro

Geçenlerde MTV'de Dore programını izlerken gördüm kendisini Perdono adlı şarkısıyla bir anda bomba gibi düşmüştü müzik piyasasına uzun süre dinledikten sonra küçük bi tebessüm bıraktı yüzümde sonra bir şekilde kendisi ortalarda kayboldu. Bi' Vikipedi'ye bakayım dedim ama hiç de ortalardan kaybolmamış 2000'lerden sonra adamın kariyeri başarılarla dolu...

"Bir tanesi mühendislik olan iki tane fakülte bitirmiştir. 2005 yılından itibaren İngiltere'de ikamet etmektedir.
16 yaşındayken koroda şarkı söylemeye başlayan müzisyen, bu sayede vokal tekniğinin ve gospel’in inceliklerini öğrendi. 7 senelik klasik gitar, 2 senelik piyano ve 1 senelik de davul eğitimi olan Tiziano, bir süre yerel radyolarda spikerlik yaptıktan sonra İtalya’nın ünlü Sanremo Müzik Festivali’nde şansını denemeye karar verdi. Yarışmaya ilk katıldığı 1997’de finalde yer alamamıştı.
1998′de San Remo Song Academy’de 12 finalist arasına kalmış ve şu andaki prodüktörleri Mara Majonchi ve Alberto Salerno’nun ilgisini ilk o zaman çekmiştir. 2001′de EMI ile anlaşma imzalamış ve aynı sene ilk single’ı “Perdono”yu çıkartmıştır. Bu single ile İtalyan single listelerinde üst sıralarda yer almıştır. Aynı yıl Rosso Relativo adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Büyük ses getiren bu albümden sonra 2003 yılında 111 adlı albümünü piyasaya sürmüştür. 111 adlı albümünün isim hikâyeside yine şarkıcıyla ilgilidir. Daha önce 111 kg olan şarkıcı buna ithafen bu ismi uygun görmüştür.
2004’te, ilk İngilizce single’ını dinleyenlerin beğenisine sundu. İngiliz sanatçı Jamelia ile birlikte söylediği ve “Universal Prayer” adını taşıyan bu single, 2004 Atina Olimpiyatları sırasında sıkça çalındı. Sanatçı, 2004 Avrupa Müzik Ödülleri’nde sahnede “Sere Nere” adlı parçasını seslendirdi ve ödül töreninden “En İyi İtalyan Sanatçı” ödülüyle döndü. Ayrıca, 2002 yılında Italyan Müzik Ödülleri’nde "En İyi Yeni Sanatçı", 2005'te de Meksika Grammy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Sanatçı" ödüllerini aldı. Bu ödüllerin yanı sıra çeşitli dallarda Grammy ödüllerine aday oldu Tiziano Ferro, 2006’da 3. stüdyo albümü “Nessuno é Solo”yu hayranlarına sundu. Albümden çıkan ilk single “Stop! Dimentica” parçasına seçildi. Sanatçı, konserler vermeye devam ediyor.
Alla Mia Età adlı 4.stüdyo albümünüde 2008 de çıkarmıştır.Bu albümünde ”Assurdo pensare” adlı şarkıda 17 yaşındaki kardeşi Flavio Ferro davulda eşlik etmiştir.Ayrıca bu albümde amerikalı şarkıcı Kelly Rowland ile "Breathe Gentle" adlı ingilizce şarkıda başarılı bir düet yapmıştır."

1 yorum:

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Tiziano hakkındaki en büyük yanılgı bu işte. Herkes 'Perdono'dan sonra kaybolduğunu sanıyor ama o derinden derinden kariyerine devam ediyor, asıl becerisi,başarısı şimdi ortaya çıkıyor oysa ki.