11 Nisan 2010 Pazar

Real:0 - Barça:2


Dün maç bittiğinde saat geç olduğundan yazamadım. Çünkü daha sakin bir kafayla daha rahat yazabilirim diye düşündüm. Maç Arsenal-Barcelona ilk maçı kadar zevkli değildi hatta hiç zevkli değildi. Sanırım ilk tehlikeli şut 22. dakikada gelmişti. Oda auta gitti az farkla. Sistemlerden bahsedecek olursak Barça sistemini bozmadan, sadece oyuncularının yerlerini değiştirerek oynadı ama bu diziliş neredeyse hiç görmediğimiz bir dizilişti. Normalde forvet üçlüsünün Pedro-İbra-Messi olduğunu biliyoruz hepimiz. Ama bu maç Messi, İbranın yerinde. Pedro kendi yerinde ve sürpriz adam(Alves) Messi'nin normaldeki yerinde oynadı. Puyol ilk yarı sağ bek ikinci yarı sol bek oynadı. Stoperler, Milito sakatlanana kadar Milito-Pique şeklindeydi. Sol bek Maxwell.

Ben taktiği şu şekilde yorumladım; Eğer işler Barça'nın istediği gibi gitmeseydi, bir stoperi-büyük ihtimalle Milito'yu- çıkarıp İniesta veya Henry'i alacaktı. Alves beke Puyol da stopere geçecekti tekrar. Ben bu kadar yorumlayabildim. Eğer yanlış düşündüğümü düşünen varsa yorumlarıyla düzeltebilir yanlışımı.




Maça gelecek olursak yukarıda da yazdığım gibi ilk 25 dakikası çok sıkıcıydı bana göre. Çünkü iki takım da gol yerse çıkaramayacağını biliyordu. Barcelona paslarıyla oyunun hakimiydi. Real ise hızlı ataklarla Barça'yı vurmaya çalışıyordu. Ama sahada silik bir Higuain ve Ronaldo'nun her adımında peşinde olan Pique vardı. Rahat hareket imkanı vermedi pek Ronaldo'ya. İlk golde Messi'ye yapılan faul sonrası hızlı kullandılar frikiği ve Messi, Xavi'ye verdi pası ve geriye sadece boş alana kaçması kaldı. Xavi, Messi'ye aynen iletti topu. Messi de göğüs kontrol ve çalımı aynı anda yaptı ve Garay'ı geçti sağ ayağıyla yerden sektirerek vurdu topa ve top ağlarla buluştu.




Golden sonra Ronaldo'yu çıkarsak takımdan, Real Madrid olduğunu söyleyemezdim herhalde. 2. yarıda Guti'nin girmesiyle oyun Real adına hareketlendi. Van der Vaart ve Guti'nin paslarıyla ataklar geliştirmeye başladı Real. Bir kaç tane duran top kazandı ama bunları gole çeviremeyince Barça üstünlüğü yeniden eline aldı ve yine Xavi'nin arapasında, bu sefer Pedro cezasahasına girer girmez sol ayağının içiyle kalecinin uzanamayacağı yere attı topu. Golden sonra Real'in son çırpınışlarını izledik 10-15 dakik.Kalan bölümde baya çirkefleştiler. Hakem de bunlara müsamaha gösterdi. Sonuç olarak para değil güzel futbol kazandı. Barcelona'nın ikili averaj sayesinde bir mağlubiyet hakkı var. Büyük ihtimalle bundan sonra alır Barça kupayı.


1 yorum:

SiYaH.ÇoRaPLıLaR dedi ki...

Gayet iyi yorumlamışsın kardeşim . Ben pek izleyemedim ama çok zevk aldığım bölümler yoktu . Pedro'nun golü öncesi Real topa dokunamadı bile . Çok güzel paslaştı Barça'lılar .Pedro'nun golünü çok beğendim . Topu tersten önüne ceza sahasının içine doğru sürmesi bile bence gayet iyiydi . O sıkışık vaziyette topu ölü nokta diyebilecğeim yere gönderdi . Ne diyeyim . Clasico 22 kişinin 90 dakika mücadele ettiği ve sonunda Barça'nın galip geldiği bir karşılaşmadır ...