18 Nisan 2010 Pazar

Son 4...

10 sene sonra tekrar şampiyon olabilmek için kaldı 4 maç.Lazio'nun ev sahipliği yaptığı her maçta olduğu gibi bir tutuk başladı Roma oyuna.Rocchi yine affetmedi ve 1-0 öne geçirdi Lazio'yu.Dedim ya bir tutukluk vardı diye,bu gol bile takımın ölü toprağını üstünden atmasına yetmedi.Devre arasında bazı şeyler değişir belki diye bekledim.Ranieri Totti ve De Rossi'yi oyundan alarak çok radikal bir değişiklik yaptı ve tuttu. 2. yarı başladı ve Lazio penaltı kazandı.İşte maçın kırılma noktası o andı.Sergio penaltıyı kurtardı ve Roma adeta dirildi.Dakika 53 te Taddei ceza sahasın içinde düşürüldü ve bu sefer topu beyaz noktaya dikme sırası Roma'daydı.Vucinic penaltı golüyle duruma denge getirdi.10 dakika sonra harika bir frikik golüyle Karadağ'lı durumu 2-1'e getirdi.Maç böyle sonuçlandı ve Roma İnter'in 1 puan önünde liderliğini korudu.Maç sonu inanılmaz bir coşku vardı takımda.Artık telafuz etmeye korkmaya gerek yok o kelimeyi.Şampiyonluk çok yakın.

Lazio'da seneye şampiyonluk kupasını kaldırabilecek kapasitede bence.Seri B'de tabi.Zira iyice hissetmeye başladılar onu.





1 yorum:

gillerprensi dedi ki...

umarım seria b ye düşmez lazio şimdi düşününce bu derbiyi seviorum ben. seneye de olmasını isterim. keza yıllardır izmirde ksk-göztepe derbisi izleyemiyoruz. ne kadar acı. onlar da bu güzellikten mahrum kalmasınlar