15 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupası | G Grubu


Brezilya
Portekiz
Filidişi Sahilleri
Kuzey Kore

Brezilya düzenlenen Dünya Kupalarının hepsine katılan ve kendi kıtasının dışında kupayı kazanan tek takım olarak katılıyor turnuvaya. Kupanın İspanya ile birlikte en büyük adaylarından olan Brezilya bana göre İspanyadan bir adım önde görünse de kupayı İspanyollara kaptıracaklarını düşünüyorum. Takımın elemelerdeki en golcü oyuncusu olan Luis Fabiano kupada da Dunga'nın en önemli kozu olarak sahada olacaktır. Takımın dünyaca ünlü yıldızı sezonun neredeyse yarısını oynamadan geçiren Kaka'nın ne yapacağı da fotbolseverler tarafından merak ediliyor. Brezilya'nın kalesini ise son yıllardaki performansı ile Buffon'dan hatta diğer bütün kalecilerden iyi olarak gösterilen Julio Cesar koruyacak. Cesar takımda bence Kaka'dan bile önemli bir isim. Çünkü kaledeki sağlam duruşu ve çıkardığı toplarla defansa güven veriyor bence. Tabi defans işi abartıp kendini salabilir de kalede aslan gibi kaleci var diye(!).

Portekiz turnuvada nereye kadar giderse bunda aslan payı kesinlikle Cristianoda olacaktır. Bir katkı veremezse de Portekiz'in bi' yerlere gideceğini zannetmiyorum. Pepe, Bosingva, Nani gibi yıldızların eksik olması da Portekiz'in eksilerinden. Pepe'nin yokluğunda defansın yükünü büyük ihtimalle son Dünya Kupasını oynayan emektar Ricardo Carvalho çekecek. Portekiz hakkında söylenecek fazla bir şey yok dediğim gibi Cristiano'nun performansı belirleyecek büyük ihtimalle Portekiz'in durumunu.

Fildişi hem ölüm grubunda olması hem de en büyük yıldızları olan Drogba'nın sakatlığı dolayısıyla grupta baya bir zorlanacaktır. Drogba'nın sadece ilk maçı kaçıracağı söyleniyor ama ilk maçın Portekiz ile olması da ayrı bir şanssızlık. En azından ilk maç Kuzey Kore ile olsaydı bi' şekilde galip gelebilirdiler faka Cristiano'lu Portekiz karşısında şansları pek fazla yok gibime geliyor.

Kuzey Kore'nin bu gruptan puan alabileceğini sanmıyorum hatta gol atarlarsa bu onlar için büyük bir piyango olur bence. O yüzden fazla yazmaya gerek yok Kore hakkında.

Bu arada geçirdiği ameliyat dolayısıyla hastanede olan alessio'ya geçmiş olsun dileklerimi yolluyor ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşmasını diliyorum.

Hiç yorum yok: