19 Temmuz 2010 Pazartesi

Transferde Hareketlilik


Adnan Polat'ın 5 yabancı transfer edeceğiz sözü ile bayağı bir heyecanlanmıştım üstüne bir de Cana gelince dedim herhalde peş peşe patlatacaklar bombaları fakat öyle olmadı. Cana'dan sonra sessizliğe bürünen Galatasaray yönetimi suskunluğunu bozdu ve ilk önce taraftarın sevgilisi Kewell ile sözleşme imzalandı ve taraftarın rahat maç izlemesine mani olan Leo Franco ve benim hala Galatasaray'da olduğunu bilmediğim Carrusca ile yollar ayrıldı. Yerli transferini erkenden bitiren Galatasaray yabancı transferinde gecikince endişeler artmıştı tabi.

Ama yaklaşık 20 dakika önce (tam olarak 17,01'de) Pino da açıklandı ve 2 haftadır bütün gazetelerde, spor sitelerinde ve televizyonlarda duyurulan olmuş oldu. Yani iki gün içinde takıma bir "Oz Büyücüsü" ve bir "Sihirbaz(El Mago)" katılmış oldu. Kewell için katılmış oldu diyorum çünkü sanırım sözleşmesi bittikten sonra imzalandı. yani arada serbest kaldığı bir dönem vardı. Bu transferlerle Galatasarayın yabancı futbolcu sayısı 6'ya çıktı. Bu da demek oluyor ki bu saatten sonra yabancı alınırsa yedek olacak yada bu 6 kişiden birini kesecek. Kewell, Pino ve Cana'nın yeni sözleşme imzalaması dolayısıyla kesileceğini düşünmüyorum. Lucas Neill'in ise devre arasında takıma katılıp verdiği katkıdan sonra yedek oturması en imkansız olaydır. Sonuç olarak yeni transfer veya transferler yapılacaksa ve Elano-Baros ikilisinden biri veya ikisi satılmayacaksa. Bu transfer veya transferler Elano-Baros ikilisinden iyi veya onların yedeği olmayı kabul edecek oyuncular olacaktır.

Şimdi gelelim takımda taraftarların aklını karıştıran bir diğer meseleye. 19 numara sorunu. Hepimiz biliyoruz ki iki yıldır Kewell'ın giydiği 19 numaralı formayı hazırlık maçlarında Cana giymeye başladı. Cana bundan önceki iki klübünde(Sunderland ve Marsilya) 19 numarayı giymiş ve 19 numaranın uğurlu olduğuna inanıyor. Fakat 19'un asıl sahibi Kewell'ın tekrar 19 giymekte ısrar etmesi sonucu takımda ufak çaplı bir kriz yaşanır mı merak konusu. Yine bekleme vakti. Allah hepimize sabır versin.

3 yorum:

Sühan Alp dedi ki...

Baros gitmesin uamrım da gitmez..sakatlıktan çıktı kaç gol attı ya formdan bile düşmedi.elano ise gitmez umarım kalsın kerata :) gelcekse italyan de rossi gelsin çoks eviyorum o adamı 1 numara :)

(ha bu arada yazı rengini krem türünde birşey yaparsan daha iyi olur beyaz gözleri yoruyor sanki)

alessio cerci dedi ki...

sağol yorumun için bi ara el atarım yazı renginede.

Sühan Alp dedi ki...

birşey değil denkgeldikçe yorum atıyorum sağa sola :)