1 Şubat 2011 Salı

Platini'ye İnat



Avrupa'da transferin son gününde bombalar ardı ardına patladı. Uefa başkanı Platini'ni son zamanlarda özellikle üzerinde durduğu konu artık transferde astronomik rakamların harcanmaması gerektiğiydi. 2012'den itibaren kulüplerin gelirlerinden çok giderlerinin olması durumunda Avrupa kupalarına alınmayacağını da belirtmesine rağmen Avrupa'nın devleri bundan pekte etkilenmemiş gibi davrandı bu transfer döneminde. Hatta devre arası transfer dönemi için abarttıkları bile söylenebilir.

En büyük bombayı Torres'i 58 milyon euro'ya alan Chelsea patlattı. Abramoviç'in Platini'den ve onun söylediklerinden bihaber olduğu kesin. Liverpool ise gelen parayı hiç bekletmeden Suarez ve Carroll transferleri için harcadı.

Daha sonra liste halinde diğer transferleri de eklerim. Esas üzerinde durulacak konu gelir-gider dengesinin dengesizliğini aşağıdaki tablolardan çok daha net anlayabiliriz. Tabi ki gelir kısmını sadece transfer gelirleri oluşturmuyor ancak transferde bu kadar açık veren kaç takım bunu diğer kalemlerden pozitife çekebilir tartışılır.





Resimlere tıklayarak büyük hallerine uğraşabilirseniz.

Hiç yorum yok: