27 Temmuz 2011 Çarşamba

Roma ve Transfer Politikası


Uzun zamandır beklenen el değiştirme işlemi gerçekleştikten sonra beklentiler artmıştı Roma'da. Buna neden olan şeyde yeni sahiplerin yaptığı "Roma bundan sonra Şampiyonluğun en büyük favorisi olacak.Yatırımlarımızı buna göre yapacağız" açıklamasıydı. Öyle de giriş yapıldı transfer dönemine Pastore haberleri yapıldı bir süredir ancak şu aşamada çok zor gözüküyor.

Genel olarak bir değişime gidildiği aşikar. İlk olarak Luis Enrique takımın başına getirildi. Amaç takımın oyun sistemini şu an bütün takımların hayali olan Barcelona gibi oynamak. Aslında Roma bir kaç senedir bu sisteme benzer bir sistemle oynamaya çalışıyordu. Özellikle Spalletti zamanında bu sayede içeride ve dışarıda başarılı sonuçlara imza atıldı. Bu yüzden Luis Enrique'nin sistemine alışmakta çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum takımın.

Tabi bu sistemi başarılı olarak sahaya yansıtabilmek için buna uygun oyuncularda lazım. Bu sistemin en kritik bölgesi orta saha olmasına karşılık Roma daha orta saha bölgesine takviye yapmadı. 3-4 sene öncesi olsa Totti ve özellikle Pizarro bu sistem için ideal isimler olurdu ama bu yaşta ikisinin de bunu kaldırabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca takviye yapılmadığı gibi De Rossi ve Vucinic'inde gideceği yönde haberler çıkıyor. Menez ve Riise ile de yollar ayrıldı. De Rossi'nin ne pahasına olursa olsun takımda kalması sağlanmalı. Yoksa geçen seneden daha iyi bir sıralamada olabileceğini düşünmüyorum takımın.

Yapılan transferlerden Bojan, Lamela, Heinze,ve Jose Angel'in ne getireceği, takıma ne katabileceği konusunda şüphelerim var. Ya da şöyle söyleyeyim; takıma cuk oturmuş,tam ihtiyacımız olan adamlar diyemiyorum bu isimler için. Stekelenburg transferi bitmek üzüerymiş. Doni gitmesinden sonra bir kaleci şarttı. Stekelenburg rahatlıkla kaleyi teslim alabilecek potansiyele ve yeteneğe sahip.

Gelenler bunlar, gidecek olanların söylentisi var. Bir de ortada beklentiler var. Şu ana kadar bu 3 şey henüz bir ortak noktada kesişmiş değiller. 27 Ağustos'ta Seri A başlıyor. Bu 1 ayda hedefe doğru başka nasıl hamleler yapılacak yada yapılacak mı hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok: