13 Temmuz 2012 Cuma

Hamit Altintop Galatasaray'da!



Hamit Altintop dün itibariyle resmen Galatasaray'da. Oncelikle insallah takimimiza hayirli ugurlu olur.


Hamit transferini Galatasaray acisindan birkac farkli sekilde degerlendirebilmek mumkun. Ilk olarak Hamit'in hangi mevkiide oynayacagini tahlil etmek lazim. Hamit mevcut kadro yapisinda tek forvet oynarsak orta sahada Melo ve Selcukla beraber, cift forvet oynarsak sag kanatta Eboue'yle onlu arkali oynayacak gibi gozukuyor. Sampiyonlar Ligi ve ligdeki derbilerde vs ilk secenek denenebilir gibi.

Hamit'i burada soyle oynar boyle oynar diye yazmama yada bunu tartismamiza gerek bile yok zaten. Ilk basta dedigim gibi Hamit birkac farkli konuda Galatasaray'a kolaylik saglamis oldu. Onun gelmesiyle 3 farkli mevkiide alternatif sayisi 1 kisi artmis oldu. Bu senenin yogun mac trafiginde bu ilac gibi gelecektir.

Bir diger noktada Hamit transferiyle yabanci kontenjanini( muhtemelen Amrabat olacak bu) harcamamis olmamiz. Defans ve kaleci mevkilerinde yabanci agirlikta olmamiz orta saha bu luksu ortadan kaldiriyordu zaten.

Diger transferleri ve kadronun genel yapisini ayri postlarda degerlendiririz. Sonuc olarak Hamit basta yoneticiler ve Fatih Terim'in Galatasaray'a kazandirdigi onemli futbolculardan biri oldu ve inaniyorumki cokta faydali olacak Galatasaray'a.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yazılar biraz daha uzun olmalı bence