11 Nisan 2015 Cumartesi

Diego ve Onun Gibiler

Fenerbahçe'li Diego alacakları ödenmediği gerekçesiyle Tff aracılığyla ihtarname göndermiş kulübüne.  Bu olayı yazmamın sebebi çığırtkanlık yapmak değil. Malesef bir çok yabancı futbolcunun ülkeye bakış açısı hala "Katar öncesi son bir vurgun" yaparım şeklinde. Çok fazla para kazanan başka futbolcular da oldu. Belki gelmelerinin öncelikli nedeni yine paraydı ama gösterdikleri karakterle bunu bize hissettirmediler. Drogba örneği var karşımızda.  Ya da daha taze Kuyt var. Feyenoord'tan 500bin euro alacakmış önümüzdeki sezon. Fenerbahçe'den aldığının kaçta kaçıdır bilmiyorum. Ama önemli değil yeter ki sen gel bu ülkeye ve Kuyt gibi ol.

Belki yeni yabancı kuralıyla takımlarımız bu kadar fazla paralar vermek yerine daha uygun yabancı yetenekler keşfetmek yoluna gider. Yine yıldız transferi yapılır illa ki ama bu kadar da gebe kalınmaz.

Dipnot olarak spor medyamızın kulaklarını çınlatmamak olmaz. Diego Fb değil de Galatasaray'ın futbolcusu olsaydı Galatasaray'ın TL cinsinden borçlarını görüyor olacaktık manşetlerde.

Hiç yorum yok: