27 Mayıs 2015 Çarşamba

4. Yıldız'ın Mimarları | Hamza Hamzaoğlu


Çok şükür ki bu sezonu 20. şampiyonluğumuzu kazanarak kapatıyoruz. 4.yıldız olayı bana göre sembolik ama onun da camia için gururu ayrı tabii. Ne yalan söyleyeyim Hamza Hamzaoğlu geldiği zaman bile ŞL'ne kalalım bari diye düşünüyordum. Çünkü takım top oynamıyordu. HH'den sonra takım bence yine çok iyi futbol oynamadı. Hatta normal şartlarda şampiyonluğa yetebilecek bir oyun bile değil Galatasaray'ın oynadığı. Ama ülkede futbolun kalitesi o kadar düştü ki rakiplerine kıyasla Galatasaray'ın futbolu en iyiler arasındaydı. Son haftalardaki muhteşem inanmışlığı da bununla birleşince şampiyonluk geldi.

Bu şampiyonlukta diğer her şampiyonlukta olduğu gibi birden fazla done birden fazla kırılma anı var. Zaten şampiyonlukları da güzelleştiren, anlam kazandıran bu hikayeler değil mi? Ben kendimce önem sırasına göre blogda ayrı ayrı başlıklarda yazmaya çalışacağım bu şampiyonlukta emeği geçenleri ve nedenlerini. Birinci sırada tartışmasız Hamza Hamzoğlu var!

1- Hamza Hamzaoğlu:
Daha teknik direktörümüz olmadan önce duruşuyla karakteriyle ve Akhisar'da yaptıklarıyla oraya göz kırpıyordu zaten Hamza hoca. Dünya Kupası'nda Sneijder'e "giydirmesiyle" biraz kızdırmıştı bizi ama yine de takıma getirilince olumlu karşıladığım bir isimdi kendisi.

ŞL'de alınan kötü sonuçlar sonrası takımda moraller çok düşmüştü ve inanılmaz kırılgan bir yapı oluşmuştu. HH öncelikle bunu düzelterek çok zor bir işi başarmış oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda zayıf rakiplere karşı alınan gollü galibiyetlerin bunda payı vardı. Zamanlama olarak mükemmeldi hatta.  Bu maçlar sayesinde kulübede kaybolan bir çok oyuncuyu da tekrardan takıma kazanmış oldu. Hatta içlerinden biri belki de şampiyonluğu getirdi Galatasaray'a(Yasin Öztekin).

HH'nun karakteri,karizması, maç başlayana kadar ki taktik anlayışı ve takımı yönetmesine diyecek tek kelimem yok. Tam da ihtiyacımız olan şeydi bunlar. Bir tek eleştirim maç esnasında takıma yaptığı/yapamadığı dokunuşlarla alakalı olabilir kendisine. Onu da büyük kulüp çalıştırmanın zorluğu ve stresine veriyorum bu sene için. Önümüzdeki sene daha net göreceğiz.

Galatasaray tabiri caizse muhtaç olduğu kuvveti yine damarlarındaki asil kanda bulmuştu. Bu şampiyonlukta aslan payı kesinlikle Hamza Hamzaoğlu'nun!

Hiç yorum yok: