2 Haziran 2015 Salı

4. Yıldız'ın Mimarları | Futbolcular



Hamza Hamzaoğlu'ndan bahsetmiştik. Sırada futbolcular var. Gerçekten zor ve aşırı baskılı bir sezondu. Çok şükür ki futbolcularımız yeteneklerinin yanı sıra arzu ve istekleriyle de ipi göğüsleyen taraf oldu. Hepsinin emeği ayrı ayrı var tabi ki ama bir kaç isimden özellikle bahsetmemek olmaz.

Takımın en güvendiğim yeri kesinlikle kalesi. Muslera geldiğinden beri en çok gol yediği sezonda belki de en iyi performansını gösterdi. Takım savunması ve kademe anlayışındaki sıkıntılar onu çok zor durumda bıraktı özellikle ligin ilk yarısında ve Şampiyonlar Ligi'nde.  Premier Lig kendisinin hayali daha geldiği ilk gün söyledi ama umarım bu hayalinden vazgeçirebiliriz kendisini. Zira bu sene Sinan Bolat transferinden sonra gelen " Seneye Muslera'yı satarız iyi paraya yerine de Sinan geçer" yorumları tam anlamıyla çuvalladı. Bir Zapata, Leo Franco daha kaldıramaz bu bünye bu kadar kısa süre içerisinde.

Diğer bir isim tabi ki de Sneijder. Hani genelde yıldız futbolcular için "şunu yapmıyor,bunu yapmıyor ama"'lı cümleler kurarız ya, Sneijder o amadan sonrasını öyle bir doldurdu ki kimse sesini çıkartamadı. Takımın kalitesini bir kaç gömlek arttıran bir futbolcu Sneijder. Ben Galatasaray'ım ve yerim Avrupa diyorsan Sneijder gibiler hep takımında olmalı.

Melo'nun son günlerdeki gereksiz açıklamalarını es geçerekten söylüyorum; mükemmel bir profesyonel. O sakatlıktan dönmesi zaten mucize ama 2-3 hafta daha salsa kendini şampiyonluk çok yüksek ihtimal gitmişti. Onun yokluğunu aratmayan Hamit Altıntop'ta beni ayrıca şaşırtanlardan.


Bunların dışında Dany'siz Chedjou'yu çok sevdim ben. Takıma tam anlamıyla oturdu bu sene. Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu artık bizi tartışmayın dedirttiler. Hakikatten de Aydın, Yekta, Olcan gibiler bu takımdayken sıranın onlara çok sonralarda gelmesi gerekiyor. Eleştirilere çok girmek istemiyorum,onu önümüzdeki senenin takımıyla alakalı bir yazıda ayrıca enine boyuna yazacağım.

Hiç yorum yok: