18 Haziran 2015 Perşembe

Galatasaray ve Transfer Dönemi Üzerine

Hem medyada hem sosyal medyada o kadar fazla bilgi kirliği var ki bu transfer döneminde çıldırmamak elde değil. Okuduğunuz bir haberin 5 dakika sonra tam tersini okuyorsunuz. Böyle bir ortamda taraftar olarak etkilenmemek elde değil. Özellikle Galatasaray taraftarıysanız!
Madde madde düşüncelerimi aşağıya sıralayayım:

1-  Şampiyon takım olarak Galatasaray'da transfer döneminin o kadar da hareketli geçmesini beklemiyordum zaten. Ama bu plansız olmayı gerektirmiyor. Şu yönetim ve/veya teknik heyet hem ağırdan alıyor hem de plansız gözüküyorlar.
2- Bence takıma bir forvet(yıldız), bir stoper(Chedjou'nun bir gömlek altı olabilir ama genç) bir defansif orta saha(Melo'nun alternatifi, yıldız) transferleri yapılmazsa olmaz. Bunun dışında gönderilecek futbolculara göre orta sınıf potansiyelli yabancılar kovalanmalı.
3- Sürekli bonservisi elinde olan futbolcuları takip etmenin anlamı yok. Çünkü artık bu futbolcular da öncelikli transfer hedefi olduklarının farkında ve bonservis masrafları da olmadığı için çok yüksek maaşlar talep etmekte.
4- Artık bir şekilde Galatasaray oyuncu satmalı. Menejerlerle içli dışlı mı olunur ya da komisyon mu yedirilir bilmiyorum ama futbolcu satmalıyız artık. Yoksa alıp faydalanamadığımız her futbolcu elimizde kalıyor ve sonunda bedavaya gidiyor.
5- Takımdan ayrılması gerektiğini düşündüğüm futbolcular: Tarık Çamdal, Sinan Bolat, Eray İşçan, Dany,Yekta Kurtuluş, Pandev, Dzemaili.
6- En takıntılı olduğum konu: Scouting. Bu scout ekibi ne iş yapar Galatasaray'da bilen var mı? Podolski'yi mi izliyorlar? Yoksa 10 milyon'a Bruma'yı mı aldırtıyorlar? Bana Bruma gibi adamı 2-3 milyonken getirtmedikten sonra hiç bir önemi yok bu birimin. En azından transfer tutmazsa Bruma da olduğu gibi zararın bu kadar büyük olmaz.

7- Sonuncusu ve en önemlisi: Şampiyonlar Ligi hedef alınmalı. Lafta değil ama bu sefer mümkünse. Kimse ŞL şampiyonluğu beklemiyor takımdan. Ama hedefi yüksek koymanın hiçbir zararı olmaz. Yoksa bu takım zaten geçen senenin sonundaki duruşunu göstersin yine şampiyon olur.

Hiç yorum yok: