21 Ekim 2016 Cuma

Belçika Ligi | Oyuncu Profilleri

Dün Belçika ligindeki oyuncularımı belirlemiştim. Sıra bu 5 oyuncu hakkında bilgi vermekte:

1- Youri Tielemans
16 yaşından beri Anderlecht takımında boy gösteren Tielemans'a artık aşina olduk. Şu 19 yaşında ve geçtiğimiz 3 sezonda her sene ortalama 44 maça çıkmış. Genç bir oyuncunun gelişimi açısından harika bir sayı bu.

Tielemans oyun kurucu posizyonunda oynuyor Anderlecht'te. Belçika A milli takımında henüz forma giyemedi. Önünde bu kadar mükemmel bir jenarasyon olmasa A milli forma için bu kadar beklemiyor olabilirdi Tielemans.

Burada onu takibe almamın sebebi Hollanda'dan Zivkovic'i takibe almamla aynı. Hangi büyük takıma ne zaman gidecek sadece onu merak ediyorum. Kendisi ilk aşamada Dortmund ve Atletico Madrid'e çok yakışır aslında. Bu sene sonu bu sorunun cevabını alırız muhtemelen.

2-Wesley

Wesley, Club Brugge'un Slovakya'dan keşfi. Slovakya'da Trencin formasıyla geçtiğimiz sezon 13 gol atan genç santrafor devre arası transfer döneminde Belçika kariyerine başladı. 1,90 boyundaki pivot santraforun mükemmel bir fizik avantajı var. Brugge'da ve sonrasında doğru işlenirse çok iyi yerlere gelebilir Wesley. Brugge taraftarı Wesley Sonck'tan sonra bir başka Wesley'le gol sevinçlerine devam edecek gibi duruyorlar. Takipteyiz!





3- Dion Cools
Dion Cools Malezya asıllı Belçika'lı sağ bek oyuncusu. 2 senedir Club Brugge formasıyla seyrediyoruz onu. Geçen sene Meunier'in yedeğiydi ve çok fazla forma şansı bulamamıştı. Bu sene biraz daha fazla süre almasını bekliyorum.Altyapıdaki ilk yıllarında sağ açık pozisyonunda oynaması sebebiyle hücuma da katkı veren Cools bu özelliğiyle modern bir bek görünümü çiziyor.






4-Onyinye Ndidi
Ndidi 19 yaşında ve 3 senedir Belçika Ligi'nde Genk forması giyiyor. Özellikle son 2 senedir ciddi süreler alan Ndidi bu sayede gelişimini hızlı bir şekilde sürdürüyor.Ndidi ülkemizde 2013'te düzenlenen ve benim de İstanbul'daki maçları stattan takip etme şansı bulduğum turnuvada çıkış yapmıştı ilk olarak. Genelde ön libero mevkisinde oynayan Ndidi zaman zaman stoper de oynayabiliyor.


5-Mahmoud Hassan "Trezeguet"
Gözlerimiz bayağı bir kısınca David Trezguet'e benziyor evet kabul edelim! Neyse lakabı çok ilgilendirmiyor bizi zaten. Mahmoud Hassan'ın bonservisi Anderlecht takımında. Bu sene Mouscron'da kiralık oynuyor. Anderlecht'ten önce Al-Ahly takımıyla boy göstermeye başlamıştı. Orta saha mevkiinde oynuyor. İki ayağını da kullanabiliyor ve çok teknik bir oyuncu. Mouscron onun yeteneklerini rahatça sergileyebilmesi açısından büyük bir şans olacak diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: