19 Temmuz 2012 Perşembe

Galatasaray'ımızın Üçüncü Torba Şansı

Öncellikle bu verileri elde etmenin kolay bi' yolu var mıydı bilmiyorum ama ben uğraşıp kendimce bi' tablo oluşturdum Uefa'nın kulüpler sıralamasına göre. Galatasaray 38.310 puanla 60. sırada ve Galatasaray'ın üzerindeki 59 takımın Şampiyonlar Ligine gitme durumuna göre hazırladım tabloyu.  Hepimizin bildiği gibi Şampiyonlar Ligi 4 takımlık 8 gruptan oluşan statüyle oynanıyor ve takımlar son beş senedeki performanslarıyla topladığı puanlara göre torbalara dağıtılıyor. En başarılı 8 takım ilk torba, sonraki 8 ikinci, sonrakiler de üçüncü ve dördüncü torba diye ayırılıyor grup kuraları öncesi. Şimdi aşağıdaki tablolara bakarak ufak bi' analizle Galatasaray'ın şansını değerlendirelim. Çok fazla boş vakit ve sezon başlamasına bir ay daha var nasılsa böyle böyle dolduralım aralıkları.


 Tahmin edebileceğiniz üzere yanında yeşil nokta olan takımlar doğrudan, turuncular ön elemeyle katılan, kırmızılar ise katılamayanlar.

 Bu durumda ilk torba şu şekilde oluşuyor: Barcelona - Man.U. - Chelsea - Bayern Munih - Real Madrid - Arsenal - Porto - Milan .

İkinci torba ise: Valencia - Benfica - Shaktar - Zenit - Shalke - Man.C - Braga(ö) - Dinamo Kyiv(ö)

Üçüncü torba: Olympiacos - Ajax - Basel(ö) - Pana(ö) - Anderlecht(ö) - Juventus - Spartak Moskova(ö) - PSG

Dördüncü torba: Rangers(ö) - Fenerbahçe(ö) - Udinese(ö) - Lille(ö) - Galatasaray - Dortmund  ve ön elemeden gelecek iki takım daha. 


Biz sıralamada üstümüzde bulunup ön eleme oynayan bütün takımların kazanması durumunda dördüncü torba, beşinci sıradan-kaçıncı sıradan girildiğinin bi' önemi yok ama üzerimizde dört takım olacağını belirtmek için söylüyorum- kuraya gireceğiz. Ama üstümüzde ön eleme oynayacak 10 tane takım var bunlardan biri de Fenerbahçe. Henüz kuralar çekilmediği için kesin bi' şey söylemek imkansız şu anki durumda ama en azından Glasgow Rangers'ın battığını ve bütün as oyuncularını satmakla meşgul olduğunu hepimiz biliyoruz. Glasgow'un katılamayacağını varsayarsak dört takımın daha elenmesi gerek ön elemelerde üçüncü torbadan girebilmemiz için. Fenerbahçe için de aynı durum geçerli ama onlar iki takıma bakacak zaten bir tanesi de Glasgow Rangers olduğu için yukarıda yazdığım listede yanında (ö) bulunan takımlardan herhangi biri elendiği takdirde Fenerbahçe üçüncü torbadan katılacak.

Ön eleme kuraları yarın çekildiğinde daha somut olasılıklarla konuşabiliriz tabii ki. Kuralar'ı da yarından sonra zaman bulursam editleyip başlığa yazarım.

Edit 1: Tottenham Chealsea Ş.Ligini kazandı diye katılmıyormuş orada bi yanlışlık yapmışım kusura bakmayın. Playoff ilk maçlarının ardından Braga-Udinese, S.Moskova-Fenerbahçe ikililerinden biri kesin elenecek ve elenmesi gereken iki takım daha kalıyor üçüncü torba için. Onlar için de en olası takımlar ilk maçlarını kaybeden Basel, Pana, Anderlecht ve Lille.

Hiç yorum yok: