17 Ekim 2016 Pazartesi

Hollanda Ligi | Oyuncu Profilleri

Dün Hollanda liginden seçtiğim 5 futbolcuyu bu yazıda belirtmiştim. Şimdi bu oyuncular hakkında kısa bilgiler vereceğim.

1-Oleksandr Zinchenko

Zinchenko 15 Aralık 1996 doğumlu. Orta sahanın ortasında forvete biraz yakın pozisyonda oynuyor. Pep Guardiola'lı Manchester City onu 4m € karşılığında Ukrayna'nın Ufa takımından transfer etti. Çoğu İngiliz kulübünün yaptığı gibi de aynı sezon içerisinde PSV'ye kiralandı. Şu an için market değeri de yaklaşık 4-5m€ civarında. Shakhtar altyapısından çıkmasına rağmen onlar adına hiçbir maç oynamadan takımdan ayrıldı. Önce Rubin Kazan'da denemeleri katıldı ardından da FC Ufa'ya imzayı attı Zinchenko.

Euro 2016'da da takımı adına 3 maçta da görev alan Zinchenko milli takım hocası Shevchenko'nun elinde olan ülkesinin en genç gol atan oyuncusu rekorunu da kırarak şimdiden küçük çaplı bir tarih yazdı bile. 

2-Richairo Zivkovic

Richario Zivkovic aslında piyasaya yeni çıkmış bir futbolcu değil. Buna rağmen 20 yaşında olması ve gerçekten yüksek beklentili bir oyuncu olması onu bu listeye soktu. 5 Eylül 1996 doğumlu Zivkovic forvet pozisyonunda oynuyor. Bundan 4 sene önce yani 16 yaşında Groningen formasıyla 4 Eredivisie maçına çıktı. 17 yaşında ise aynı forma ile 11 gol atmayı başardı ve tüm dikkatleri üzerine çekti. 2014/2015 senesinde Ajax'a 1,9m€ bedelle transfer oldu. 2007 senesinde Groningen'den Ajax'a geçen Luis Suarez'e göre çok düşük bir bedeldi bu(7,5m€). 

Bu sezona kadar genellikle Ajax'ın genç takımında oynayan Zivkovic bu sene Utrecht'e kiralandı. Wonderkid'likten sıradan bir yetenekli futbolcuya geçmeden önceki belki de son senesi bu sene. Onun içimn Utrecht'teki kariyerini merakla takip etmekteyim.

3-Bart Ramselaar

96 doğumlu başka bir yıldız adayı Ramselaar. Utrecht altyapısından çıkma. Bu sezon başında PSV'ye 4,7m€'ya transfer oldu. PSV'ye imza atmadan önce 41 maçlık bir Eredivisie tecrübesi var. Şu anki güncel piyasa değeri 5m€ civarında.

Genel olarak merkez ortasaha pozisyonunda görev alıyor Ramselaar. Dikini top sürme konusunda özel bir yeteneğe sahip kendisi. Bunun dışında kısa ve yine dikine paslarıyla da pozisyonunun hakkını vermeye çalışıyor. Defansif yönü biraz zayıf olsa da bu sene Hollanda ligine damga vuran genç yeteneklerden olabilir.

4-Enes Ünal

Hollanda ligi ve genç yeteneklerinden bahsediyorsak bu listeye Enes'i almamak olmazdı. 16. yaşında Manchester City'e transfer olan Enes'in yolu çok açık inşallah. City gibi bir takımda ilk 11 oyuncusu olur mu bilinmez ancak kiralandığı takımlarda kendini gösterirse önümüzdeki yıllarda Avrupa'da adından çokça söz ettiren golcülerden olmaması için hiçbir sebep yok. Şu an kiralık oynadığı Twente onun için doğru kulüp gibi duruyor. 

Türkiye milli takımının da yavaş yavaş 9 numaralı formasını giymeye başlayan Enes eminim ki uzun yıllar o formayı çıkartmayacak.

5-Jerry St. Juste

Listedeki tek defans oyuncusu St. Juste. 1996 doğumlu bir başka isim. Altyapısından yetiştiği Heerenveen'de forma giyiyor. Van Gaal zamanında ismi Manchester United'la anılsa da henüz transfer yapmış değil. Hollandalı Varane benzetmeleri yapılıyor kendisine. 50'den fazla lig maçı tecrübesine sahip St. Juste Hollanda liginde dikkat çeken yıldız adaylarından birisi.




Hiç yorum yok: